Ovesná kaše s arašídovým máslem a banánem


Výborná snídaně, která krásně zasytí a příprava zabere asi 15 minut. Kombinace banánu a arašídového másla nemá chybu. Když jednou ochutnáte nedá se odolat.
Na první pohled se může zdát, že kaše není moc, je ale poměrně sytá, takže by Vám to mělo stačit.

Na 2 porce potřebujete:
  • 1 1/2 hrnku mléka
  • 2 banány
  • 6 lžic ovesných vloček
  • 2 lžíce arašídového másla (smooth nebo crunchy od M&S)
  • třtinový cukr (dávám půl lžičky na misku)
Mléko dejte vařit do kastrůlku. Banány oloupejte a jeden a půl banánu rozmačkejte na kaši. Přidejte do mléka a zahřívejte. Když bude mléko horké zmírněte plamen a vsypte ovesné vločky. Občas promíchejte a vařte, dokud vločky nejsou měkké a kaše hustá. Pokud budete mít vločky určené přímo na ovesnou kaši, bude to rychlejší. Plotnu vypněte. Přidejte 2 lžíce arašídového másla a promíchejte. Rozdělte do misek, posypte třtinovým cukrem a navrch dejte kolečka z půlky banánu.

Mangiare squisito...

10.2.13