Jarní salát s kuřecím masem



Oldo,
na tuhle změnu času, se vždycky moc těším. Je vidět mnohem déle to a mě nabíjí energií. Konečně si nebudu připadat jako medvěd, kterému se chce pořád jen spát. Také je čas na lehčí jídla jako saláty, smoothie, zmrzliny a na to se těším ještě víc. :-)
Dnes začneme tím salátem. Dresink je z avokáda, bylinek, limetky a má nádherně svěží, trochu kyselou chuť. Určitě ti bude chutnat. :-)

Na 2 porce budeš potřebovat:
  • 1 velké kuřecí prso
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1/4 lžičky papriky
  • 5 ředkviček
  • 1 menší fenykl
  • 2 hrsti míchaných listů salátu
  • 1 hrst rukoly
  • 1/2 avokáda
  • 2 snítky máty
  • kůra a šťáva z půlky limetky
  • 2 snítky bazalky
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • plátek celozrnného chleba
V pánvi si rozehřej 1 lžíci oleje. Na kuřecí prso rozetři nové koření a papriku. Přes potravinovou fólii lehce naklepej. Prsa peč na pánvi z každé strany 5 minut.
Mezitím si nakrájej fenykl a ředkvičky na slabé plátky. Do misek rozděl salátové listy a rukolu. Na ně rozlož fenykl a ředkvičky.
Pomocí tyčového mixéru rozmixuj avokádo, mátu, šťávu a kůru z limetky, bazalku, sůl a pepř. Do směsi vmíchej zbylé 2 lžíce olivového oleje.
Opečené kuřecí prso nech 5 minut odpočinout na pánvičce opeč plátek chleba. Oboje nakrájej na plátky. Rozlož je na salát a pokapej dresinkem.

30.3.14